Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی از خودکفایی ایران در تولید شکر تا سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا، شاهرخ رمضان‌نژاد با اشاره به اینکه ایران تا سال ۱۴۰۰ در تولید شکر خودکفا می‌شود، اظهار داشت: تامین غذا برای جمعیت رو به رشد با حفظ و پایداری منابع پایه تولید، مهمترین جنبه مدیریت و راهبری بخش کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، افزایش تولیدات کشاورزی و بهبود امنیت غذایی به اتکای تولید داخلی را جهت‌گیری اصلی وزارت جهاد کشاورزی در چهار سال گذشته عنوان کرد و افزود: به‌دلیل محدودیت‌های اقلیمی به ویژه منابع آب و خاک، افزایش تولیدات با رویکرد افزایش در واحد سطح امکان‌پذیر بوده و بر این اساس، وزارت جهاد کشاورزی افزایش بهره‌وری را راهبرد اصلی در مدیریت بخش کشاورزی و تهیه و تدوین برنامه‌ها، طرح‌ها و سیاست‌های کشاورزی قرار داده و در دولت دوازدهم نیز تحقق و اجرای این راهبرد را پیگیری می‌کند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تاثیر مجموعه‌ای از تدابیر مدیریتی و برنامه‌های اجرایی و همچنین پشتیبانی‌ها و حمایت‌های دولت به‌ویژه در زیرساخت‌های کشاورزی در دستیابی کشور به افزایش ۲۱ میلیون تنی تولیدات کشاورزی، اظهار داشت: در دولت یازدهم، تولید محصولات کشاورزی با رشد ۲۱ درصدی از ۹۷ میلیون تن در سال ۹۲ به ۱۱۸.۶ میلیون تن در سال ۹۵ افزایش یافته است.

رمضان نژاد از رشد ۱۴۰ درصدی خرید تضمینی گندم در دولت یازدهم خبر داد و گفت: با افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش سطح زیرکشت، تولید گندم از ۸ میلیون و ۸۱۶ هزارتن در سال ۹۲ به ۱۴.۵ میلیون تن در سال ۹۵ افزایش یافت و خرید تضمینی این کالای اساسی نیز از ۴.۸ میلیون تن در سال ۹۲ به ۱۱.۵ میلیون تن در سال ۹۵ رسید.

ایران در آستانه خودکفایی در تولید شکر

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش ۵۰۰ هزار تنی و دستیابی به رکورد تاریخی تولید شکر در دولت یازدهم خاطرنشان کرد: تولید شکر از یک‌میلیون و ۱۲۳ هزارتن در سال ۹۲ به ۱ میلیون و ۶۴۳ هزارتن در سال ۹۵ افزایش یافت و با استمرار سیاست‌های افزایش بهره‌وری و توسعه کشت پاییزه چغندرقند، ایران تا سال ۱۴۰۰ در تولید شکر نیز پس از گندم به خودکفایی می‌رسد.

رشد ۳ برابری تولید کلزا

رمضان نژاد کاهش وابستگی کشور به روغن را از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد: تولید کلزا با رشد ۳ برابری به بیش از ۱۸۰ هزارتن رسیده و با اجرای برنامه‌ای ۱۰ ساله ضریب خوداتکایی کشور در تولید روغن از ۱۰ درصد کنونی به ۷۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی با تاکید بر لزوم تشکیل و تقویت زنجیره تولید تا مصرف محصولات کشاورزی از افزایش یک‌میلیون و ۳۰۰ هزارتنی ظرفیت سردخانه‌های کشور خبر داد و درباره صنایع مرتبط با بخش کشاورزی گفت: در دولت یازدهم ۱۴.۹ میلیون تن به ظرفیت جذب مواد خام تولیدات کشاورزی افزوده شده است.

نوسازی، تجهیز و توسعه ناوگان ماشینی بخش کشاورزی

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سرمایه‌گذاری ۵۵۰۰ میلیارد تومانی برای توسعه ناوگان ماشینی بخش کشاورزی در چهار سال گذشته اظهار داشت: با ایجاد خط اعتباری و ورود ۷۹ هزار دستگاه تراکتور، ۶۷۰۰ دستگاه کمباین غلات و برنج، ۸۴ هزار دستگاه انواع ادوات و تجهیزات کشاورزی و ۲۳۸۰ دستگاه نشاء کار از طریق تسهیلات با قابلیت دسترسی آسان در اختیار کشاورزان قرار گرفته و ضریب مکانیزاسیون کشاورزی از ۱.۲۶ اسب بخار در سال ۹۲ به ۱.۶ اسب بخار در سال ۹۵ افزایش یافته است.

شناسایی و ایجاد ظرفیت‌های جدید تولیدی

رمضان‌نژاد با اشاره به شناسایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مغفول بخش کشاورزی برای افزایش تولید و اشتغال کشور، پرورش ماهی در قفس را از جمله این ظرفیت‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید یک‌میلیون تن ماهی به شیوه پرورش در قفس در دریاهای شمال و جنوب کشور شناسایی و با نصب ۴۰۰ قفس کار تولید آغاز و در سال ۹۵ نزدیک به ۱۶ هزارتن ماهی با این تکنولوژی تولید شده است. تولید ۲۰۰ هزارتن ماهی به شیوه پرورش در قفس در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، گیاهان دارویی را از دیگر ظرفیت های مغفول کشور عنوان و تصریح کرد:از ۸ هزار گونه گیاهی کشور ۱۷۲۸ گونه منحصر به فرد است و با توجه به گرایش مردم به مصرف گیاهان دارویی، زراعت، توسعه کشت، صنایع فرآوری، بسته بندی و بازاریابی این محصولات در دست اجرا قرار دارد و بر اساس آن سطح کشت گیاهان دارویی در سال ۱۴۰۴ به ۵۰۰ هزار هکتار افزایش می یابد.

افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب

وی با اشاره به اینکه میزان بهره‌‏وری آب طی سه سال اخیر ۶.۰۷ درصد رشد داشته و راندمان آبیاری از ۳۷ درصد به ۴۴ درصد رسیده، اظهار کرد: بهره‌وری آب به ازای هر مترمکعب از یک کیلوگرم ماده خشک غذایی با ۲۰ درصد افزایش به ۱.۲ کیلوگرم در سال ۹۵ رسیده است.

افزایش ۵ برابری نسبت مروجین به بهره برداران

رمضان‌نژاد از احیا و تقویت مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها به عنوان موثر ترین نقطه تماس کارشناسان بخش دولتی با کشاورزان در عرصه ها و مزارع خبر داد و عنوان کرد: نسبت کارشناسان ترویج به بهره بردار از یک نفر مروج به ازای ۳۱۳۱ کشاورز در سال ۱۳۹۲ به یک نفر مروج در ازای ۵۸۸ کشاورزی رسیده و ۵ برابر افزایش داشته است.

وی بیان داشت: پهنه‏‌بندی عرصه‏‌های تولیدی کشور در سطح ۸ هزار واحد، ثبت نام ۲.۸ میلیون بهره‏بردار در این پهنه‌ها، نوسازی ۵۰۰ مرکز خدمات کشاورزی و افزایش قابل توجه تعداد مروجین به کارگرفته در این مراکز به منظور ترویج، آموزش و انتقال یافته‏‌های تحقیقاتی از اقدامات شاخص این دوره می‏باشد.

توسعه کشاورزی دانش بنیان

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی از رشد ۹۵ درصدی ایجاد شرکت‌های دانش بنیان کشاورزی خبر داد و تصریح کرد: تجاری‌سازی دانش فنی و توانمندی های فنآورانه در دولت یازدهم از رشد ۵ برابری برخوردار بوده به نحوی که قراردادهای واگذاری و انتقال دانش فنی به بخش‌خصوصی از ۱۴ فقره در سال ۹۲ به ۷۴ فقره در سال ۹۵ افزایش یافته است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۷۶۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود